Yuverta Studentenstad vmbo/mbo Roermond

Yuverta

Groen onderwijs in Nederland

Als groene onderwijsinstelling weten we als geen ander wat er nodig is om vandaag en morgen gezond en gelukkig te kunnen leven. In Nederland en de rest van de wereld. Wij leiden mensen letterlijk en figuurlijk op voor het leven. Vakmensen die zich bezighouden met mens, dier en natuur. In de stad én in het buitengebied. De vaardigheden die hier worden geleerd, zijn voor het leven. 

Deze omgeving Studentenstad vmbo/mbo is speciaal gemaakt voor studenten om de vele opties van deze site te leren gebruiken.

Disclamer: De informatie op deze site is met de grootst mogelijk zorg met studenten en partners samengesteld. Echter kunnen de studenten en partners niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele fouten en kan aan de inhoud daarvan geen enkel recht worden ontleend. De site wordt op dit moment nog doorontwikkeld.

Uitdagingen voor Yuverta Studentenstad vmbo/mbo Roermond

Gemeenten staan voor verschillende grote uitdagingen die uw omgeving raken. Denk daarbij aan het verminderen van wateroverlast of het verlagen van hittestress. Perioden van aanhoudende droogte worden afgewisseld door hevige regenbuien. De hitte heeft een negatieve impact op ons welzijn. Door droogte wordt meer gesproeid en raakt (drink)water schaars.

Uitdagingen die de gemeente niet alléén kan oplossen, maar waarvoor inbreng en inzet van meerdere partijen nodig is. Ook van u. Wilt u weten welke uitdagingen dit zijn en wat u kunt doen? Klik dan verder.

Aan de slag met de uitdagingen

Biodiversiteit in Yuverta Studentenstad vmbo/mbo Roermond

Onderzoek wijst uit dat de biodiversiteit afneemt en dat veel soorten met uitsterven bedreigd zijn. De diversiteit in dier- en plantensoorten neemt af, evenals de aantallen per soort. Dit speelt niet alleen in verre landen maar ook dichtbij huis. Het verbeteren van de biodiversiteit wordt gezien als één van de grootste uitdagingen van deze tijd.

Oorzaken voor deze afname zijn onder andere klimaatverandering en het verdwijnen van leefgebied. Veelal oorzaken waar we, weliswaar op bescheiden schaal, iets aan kunnen doen.

Wilt u weten wat u kunt doen? Klik dan verder.

Aan de slag met biodiversiteit