Yuverta Studentenversie vmbo/mbo/LLO - Roermond - Heerlen - Valkenburg - Ecobiose

Yuverta 

BlauwGroen onderwijs vmbo/mbo/LLO in Nederland   LINK

Als toonaangevende groene onderwijsinstelling begrijpen wij als geen ander wat het vergt om niet alleen vandaag, maar ook morgen een gezond en gelukkig leven te leiden. Onze visie reikt verder dan de landsgrenzen, strekt zich uit over Nederland en de rest van de wereld. Hier, in het hart van ons onderwijs, vormen wij individuen op zowel letterlijk als figuurlijk niveau voor het leven.

Onze missie is helder: het opleiden van gepassioneerde vakmensen die zich inzetten voor mens, dier en natuur, zowel in de bruisende stedelijke omgeving als in het weidse buitengebied. Wat hier geleerd wordt, zijn niet slechts vaardigheden voor een bepaald moment, maar fundamenten voor het leven zelf.

Wij geloven dat de sleutel tot een duurzame toekomst ligt in de harmonie tussen mens en omgeving. Daarom bieden wij een unieke leerervaring die niet alleen technische expertise omvat, maar ook een diepgeworteld begrip van het delicate evenwicht tussen menselijke activiteit en de natuurlijke wereld. Onze studenten zijn niet slechts leerlingen; ze zijn pioniers, toekomstige leiders die de wereld met een groen perspectief zullen vormgeven.

Welkom bij onze groene gemeenschap, waar kennis niet alleen wordt vergaard, maar ook wordt gezaaid, geoogst en gedeeld. Hier groeien niet alleen individuen, maar gedijt een gemeenschap die zich inzet voor een duurzame, gezonde en gelukkige toekomst, vandaag en voor de generaties die volgen. Ontdek met ons de kracht van groen onderwijs, en laat je inspireren om de wereld te veranderen.

Deze omgeving Studentenstad vmbo/mbo/LLO is speciaal gemaakt voor studenten om de vele opties van deze site te leren gebruiken.

Disclamer: De informatie op deze site is met de grootst mogelijk zorg met studenten en partners samengesteld. Echter kunnen de studenten en partners niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele fouten en kan aan de inhoud daarvan geen enkel recht worden ontleend. De site wordt op dit moment nog doorontwikkeld.

Uitdagingen voor Yuverta Studentenversie vmbo/mbo/LLO - Roermond - Heerlen - Valkenburg - Ecobiose

Gemeenten staan voor verschillende grote uitdagingen die uw omgeving raken. Denk daarbij aan het verminderen van wateroverlast of het verlagen van hittestress. Perioden van aanhoudende droogte worden afgewisseld door hevige regenbuien. De hitte heeft een negatieve impact op ons welzijn. Door droogte wordt meer gesproeid en raakt (drink)water schaars.

Uitdagingen die de gemeente niet alléén kan oplossen, maar waarvoor inbreng en inzet van meerdere partijen nodig is. Ook van u. Wilt u weten welke uitdagingen dit zijn en wat u kunt doen? Klik dan verder.

Aan de slag met de uitdagingen

Biodiversiteit in Yuverta Studentenversie vmbo/mbo/LLO - Roermond - Heerlen - Valkenburg - Ecobiose

Onderzoek wijst uit dat de biodiversiteit afneemt en dat veel soorten met uitsterven bedreigd zijn. De diversiteit in dier- en plantensoorten neemt af, evenals de aantallen per soort. Dit speelt niet alleen in verre landen maar ook dichtbij huis. Het verbeteren van de biodiversiteit wordt gezien als één van de grootste uitdagingen van deze tijd.

Oorzaken voor deze afname zijn onder andere klimaatverandering en het verdwijnen van leefgebied. Veelal oorzaken waar we, weliswaar op bescheiden schaal, iets aan kunnen doen.

Wilt u weten wat u kunt doen? Klik dan verder.

Aan de slag met biodiversiteit